GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tävlingen Ortens bästa poet tillbaka i Borås

Efter ett uppehåll på fyra år är poesitävlingen Ortens bästa poet tillbaka. En av deltävlingarna kommer hållas i Borås, rapporterar P4 Sjuhärad.
Borås • Publicerad 21 augusti 2022
Omaima Hamadi läser sin första dikt på Ortens bästa poet 2018 i Borås.
Omaima Hamadi läser sin första dikt på Ortens bästa poet 2018 i Borås.Foto: Anne Engström

Tävlingen satsar på att bjuda in poesiintresserade ungdomar från förortsområden i Sverige.

– Det är en plattform för människor att få göra sina röster hörda genom poesi, säger Khalil El Machharawi till P4 Sjuhärad.

Tävlingen har genom åren lockat tusentals besökare och blivit en av de större litterära evenemangen i Sverige.

En jury är med och utser vinnarna bland deltävlingarna i Sverige. Men på grund av pandemin och att förbundet bakom tävlingen omorganiserat sig har inte tävlingen kunnat hållas på fyra år. Men nu är det dags igen.

Och poesitävlingen kan vara extra viktig för tjejerna i förorterna, menar Frida Ahmed, som är med och arrangerar deltävlingen i Borås:

– Jag och några andra var på Ortens bästa poet-final i Rinkeby. En av de sakerna jag lade märkte till var att tjejerna illustrerade en bild av orten som var ganska olik från killarnas. Jag tror det är jätteviktigt att ta upp, säger hon till P4 Sjuhärad.

Förutom i Borås genomförs tävlingen i Stockholm, Malmö,. Örebro, Jönköping, Borlänge, Umeå och startar i Angered den 11 september.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.