GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Sven Ingvars är i hetluften - besöker Borås

     Nöje • Publicerad 29 oktober 2021
     Pressbild.
     Pressbild.
     Foto: MaryTale Film

     I år är det 65 år sedan Sven Ingvars bildades, ett par mil väster om Karlstad. Blicken är fäst vid framtiden och jubileumsåret firas med ny musik, landsomfattande turné, boken om Sven Ingvars och som husband i SVT:s "På Spåret"!

     Det stora genombrottet kom under tidigt 60-tal för Sven Ingvars och sedan dess har framgångarna avlöst varandra. Med låtar som ”Fröken fräken”, ”Min gitarr”, ”Börja om från början”, ”Säg inte nej, säg kanske” och ”Kristina från Vilhelmina” skrev Sven Ingvars in sig i de svenska historieböckerna.

     Nästa fredag den 5 november ger sig bandet ut på en landsomfattande turné med premiär i Halmstad som tar dem riket runt fram till maj 2022. Sven Ingvars besöker Åhaga i Borås den 9 januari 2022.

     Den 15 november kommer boken som sammanfattar Sven Ingvars resa fram till i dag. Men den som längtar kommer även kunna följa Sven Ingvars på tv när de den 26 november checkar in som husband för att underhålla i de tre första programmen av SVT:s "På Spåret".

     Häromdagen släpptes deras senaste singel, "En liten bit av Värmland".

     – En liten eller stor bit av Värmland eller Sverige, det låter jag andra avgöra, men det beskriver på sätt och vis precis vad vi är. Vi är sprungna ur den värmländska myllan och det varken ska eller vill vi tvätta bort. Allt det vi är, allt vi har varit ska rymmas i det vi gör nu. Ett jubileum ser jag som en sorts summering av den energi, kärlek, själ och hjärta alla tidigare medlemmar i bandet bidragit med. Jag tror att det är det som gör att vi vibrerar än i dag och således lever vidare, säger Oscar Magnusson, frontfigur i bandet sedan 2017.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.