GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Studerar kvinnors kamp i konsten

Ida Gudmundsson har studerat kvinnliga konstnärer och hur kvinnan skildrats genom konsthistorien. Idag föreläser hon på Wärenstams.
Borås • Publicerad 8 mars 2022
Arkivbild. Föreläsningen ”Kvinnan i konsten – kamp och motstånd” hålls på Wärenstams på tisdagskvällen.
Arkivbild. Föreläsningen ”Kvinnan i konsten – kamp och motstånd” hålls på Wärenstams på tisdagskvällen.Foto: Niclas Liljenby

Ida Gudmundsson är konstvetare och har studerat hur kvinnan skildrats genom konsthistorien. Ikväll föreläser hon på Wärenstams på temat ”Kvinnan i konsten – kamp och motstånd”.

Att föreläsningen sker just idag, på den internationella kvinnodagen, har sin tydliga symbolik.

– Jag vill lyfta fram kvinnliga konstnärer. Många av dem var viktiga och stora på sin tid, men har tyvärr också fallit i glömska, säger Ida Gudmundsson till BT.

Föreläsningen börjar 18.00.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.