GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Stadsteaterns nya pjäs - ett sagoäventyr

     Ett familjeäventyr i Tolkienstil som bygger på en kinesisk 1500-talsroman. I december är det Sverigepremiär för stadsteaterns nya familjeföreställning ”Monkey”.
     Borås • Publicerad 19 november 2021
     Pelle Öhlund är regissör för ”Monkey”, Borås Stadsteaters nya föreställning.
     Pelle Öhlund är regissör för ”Monkey”, Borås Stadsteaters nya föreställning.
     Foto: Niclas Sennerteg

     Föreställningen handlar om den egoistiska Apkungen. Han tramsar runt och skapar kaos i Östra himlen. Till slut tröttnar gudarna på honom och fängslar honom i Apornas berg.

     För att bli fri måste Apkungen hitta nya vänner och bege sig på storslagna äventyr.

     – Det kommer att hända saker precis hela tiden. Den här föreställningen är som en godispåse. Allt är både spännande och komiskt på samma gång, säger regissören Pelle Öhlund till BT.

     Pjäsen kommer inte bara spelas på scenen utan även mitt bland publiken. En stor drake som manövreras av sju personer kommer och synas.

     Pjäsen har aldrig tidigare spelats i Sverige och bygger på en kinesisk berättelse från 1500-talet. Premiären är den 11 december.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.