GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sofia Wistam försvarar nakna dejtingsåpan: ”Ska inte lösa några världsproblem”

Kritiken mot Kanal 5 och Dplay:s nakna dejtingsåpa ”Naked attraction Sverige” har varit svidande. Nu går programledaren Sofia Wistam ut på och står upp för programmet.
Borås • Publicerad 14 juni 2022
I Naked attraction ligger fokuset på att dejta genom att visa upp sin nakna kropp. Sofia Wistam står till vänster om en deltagare.
I Naked attraction ligger fokuset på att dejta genom att visa upp sin nakna kropp. Sofia Wistam står till vänster om en deltagare.Foto: Skärmavbild/Dplay

– Det ska inte lösa några världsproblem. Det är inte ett jättedjupt program utan det är ett kroppsbejakande, lite edgy program eftersom man visar saker som man kanske inte sett tidigare på tv, säger hon i sin podd Wahlgren & Wistam.

Efter premiären av dejtingsåpan 7 juni blev Wistam den mest googlade personen i Sverige, menar hon själv.

I dejtingsåpan visas först fem nakna kroppar upp efter att en ridå dras upp. Allt ifrån fötter och underkropp samt könsorgan och bakdel visas och diskuteras mellan en dejtsugen singel och programledaren Sofia Wistam, känd från Sofias änglar.

En efter en väljs deltagarna bort. Inför det slutliga valet av person ska även den dejtingsugne singeln klä av sig och välja en av de fem deltagarna att gå på dejt med.

Programmet har sågats i sociala medier och av tv-krönikörer, bland annat i Aftonbladet. Där skrev krönikören Karolina Fjellborg bland annat:

”Man kan känna hur ens hopp om mänskligheten krymper.”

Sofia Wistam menar att hon fortsatt står upp för programmet, trots kritiken.

– Sen är det några procent som verkligen blir upprörda över det här. Då kan man tänka: Byt kanal, titta inte på det här då. Men folk vill ändå uttrycka sin åsikt om att de inte gillar det, säger hon i sin podd.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.