GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Simons öltips: ”Inslag av gröna äpplen, citron och stallgolv”

     Öltips • Publicerad 5 juni 2020
     Simon Ritzl, Borås DLYs öltipsare.
     Simon Ritzl, Borås DLYs öltipsare.
     Foto: Elin Kullander
     .
     .
     Foto: Simon Ritzl
     Öltips

     Oude Geuze (season 16|17) Blend No. 29

     Namn: Oude Geuze (season 16|17) Blend No. 29

     Bryggeri: Brouwerij 3 Fonteinen

     Land: Belgien

     Ölstil: Lambic - Geuze

     Alkoholhalt: 5.3%

     Idag ska vi titta närmare på en av mina absoluta favoritöl och enligt mig världens bästa ölstil, alla kategorier. Lambic härstammar från belgien och bryggs bara i regionen Pajottenland. Lambic är speciellt på det viset att det inte tillsätts någon jäst under tillverkningsprocessen utan man utsätter ölet för bakterier som sätter igång jäsprocessen. Just denna geuze är en blandning av ett-, två-, och treårig lambic som sedan fått mogna på ekfat. Ölet är mycket syrligt men inslag av gröna äpplen, citron, stallgolv, örter och aprikos. Ölet går med fördel att laga i 10-tals år och passar utmärkt till skaldjursrätter som moules frites.

     Simon Ritzl

     Simon Ritzl har kontot @hopsoverheels på Instagram där han tipsar om olika öl han druckit. Han är också barchef på Boråsbaren Biljard & Bar.

     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.