Så blir Sommartorsdagarna

.
Foto: Johan Valkonen

Sommartorsdagarna i Borås blir annorlunda i år, i och med coronapandemin och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men under fredagen kom besked om att Borås City och Borås TME satsar på ett nytt koncept inför sommaren: Sommartorsdagarna blir Sommartorsdagarna Weekend.

Man förlänger alltså till tre dagar, och på torsdagen kommer man kunna se en streamad artist klockan 21.00 med tillhörande förband. Första artisten som kommer spela är Sabina Ddumba.

– Konserterna kommer att spelas in i förväg i Borås under andra och tredje veckan i juni och sedan kommer vi släppa en streamad konsert varje torsdag under juli månad. Spelningen släpps via BT.se och flera restauranger och caféer i stan kommer att visa spelningen. Upplägget innebär att alla boråsarna kommer att kunna ta del av Sommartorsdagarna och med det tar vi ingen pandemipaus, det känns otroligt bra, säger Caroline Wallin Borås City i ett pressmeddelande.

Konceptet innefattar också andra projekt. Under torsdagar, fredagar och lördagar i juli kommer Stora Torget göras om till ett Food Truck-område och man kommer att satsa på utökade sittplatser. Man kommer också ha popup-koncept i de lediga lokalerna i centrum.

Läs mer

Sport

Klarström klar för ny klubb

Tidigare Elfsborgsspelaren har ny klubb.

Nyheter

Bilbränder på Sjöbo

Två bilar brann.

Nyheter

Trafikolycka utanför Borås

Två fordon inblandade.

Nyheter

Hundvalp försvunnen i Borås

Har varit borta sedan i lördags.

Nyheter

Stora Coop utrymt efter brandlarm

Kunderna fick lämna butiken.

Nyheter

Många nedfallna träd efter söndagens storm

Landade på balkonger.