Restaurangchefen vill locka ut boråsarna med afterbike och sangria

Gavin Doyle.
Foto: Anna Engström

Gavin Doyle har varit restaurangchef på The Townhouse i centrala Borås i snart ett år, och nu vill han testa ett nytt koncept i Borås på tisdagar i sommar: afterbike.

– Det är en bra chans för oss på Townhouse att vi hoppar på och gör något istället för att vänta på att det ska hända något, så jag, några kollegor och Gino (Pettersson) satte oss ner och sa att vi måste ge något till boråsarna, något unikt som får folk att komma ut på stan. Vi har turen att ha en stor uteservering, en stor restaurang och möjlighet att sprida ut gästerna och kunna göra något trots restriktioner, säger han.

Det kommer vara ett tydligt cykeltema och boråsarna uppmuntras att ta cykeln till evenemanget där en rejäl cykelparkering kommer att finnas på plats. Under kvällen kommer det också finnas cykelåterförsäljare på plats som visar upp sina cyklar.

– Tanken är att det ska vara lite mer hälsosamt, människor kommer ut och rör på sig och sen kan de komma hit och uppleva vår restaurang och träffa nya människor, säger Gavin, men lägger till att man är välkommen vare sig man cyklat innan eller inte.

Det kommer även vara fartfyllt på torsdagskvällarna i sommar då restaurangen kommer att ha sangria-torsdagar.

– Det blir kvällar då vi satsar extra mycket på sangria. Vi kommer ha traditionella sangrias och så kommer vi göra sangria med en twist. Det är en kul grej och vi vill låta våra gäster testa något nytt. Det är viktigt för oss att fortsätta bevara de klassiska sommartorsdagarna, och att det får vara liv och rörelse i Rådhuset när boråsarna kommer till centrum. Det är viktigt att hålla människors humör uppe under dessa tider. Vi kommer vara försiktiga och hålla på restriktionerna men ändå bjuda på trevliga sommarkvällar, säger han.

Läs mer

Nyheter

Hårt tryck på Arbetsförmedlingen

Får betalt för att skjuta upp semestern.

Nöje

Julshow på Borås kongresshus – kanske

Preliminärt premiärdatum.

Nyheter

Boråsare blir ny landshövding i Kalmar län

Han tar över i september.

Nyheter

Hennes resa blev film – föreläser under Borås Pride

Ann-Christine Ruuth till Borås Pride.

Nyheter

Högt tryck på sjuksköterskeprogrammet i Borås

500 på väntelistan.

Nyheter

Två döms för stöld i Boråsbutik

Stal för över 40 000 kronor.