GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Radiolegendaren säger farväl till Melodikrysset – efter 26 år

Efter 26 år har radioprogramledaren Anders Eldeman bestämt sig. Han lämnar P4-succén och även Sveriges Radio.
Sverige • Publicerad 31 maj 2022
Arkivbild. Melodikrysset på Stora Torg i Kristianstad med programledaren Anders Eldeman.
Arkivbild. Melodikrysset på Stora Torg i Kristianstad med programledaren Anders Eldeman.Foto: Tommy Svensson

– Melodikrysset rullar 52 veckor om året och sen har jag även haft programmet ”Da capo” och det kräver rätt mycket planering när man ska vara ledig, detta har växt fram. Jag och min tjej satt i skärgården och hade en hyrd stuga och de sa att vi fick stanna en vecka till, då kunde jag inte för jag skulle hem och jobba och då började jag tänka, hur länge ska jag ha det så här. Det kanske är dags att trappa ner? säger han till P4 Extra.

Våren 1996 tog Eldeman över skutan. Nu är det dags för två nya programledare att fortsätta med Melodikrysset i P4, och vilka det blir avslöjas på onsdag.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.