GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Oscar till dansk film – samproducenten kommer från Gånghester

     Lizette Jonjic.
     Lizette Jonjic.
     Foto: Jan Pettersson

     Danska ”En runda till” av Thomas Vinterberg vann pris som ”Bästa internationella film” vid Oscarsgalan. Samproducent för filmen är Lizette Jonjic från Gånghester.

     – Det känns helt otroligt! Vi sitter här lite småtrötta med vårt Sverigekontor (på Zentropa) och firar, säger Lizette Jonjic till Borås tidning innan hon utvecklar sitt resonemang:

     – Det är ofantligt stort och jag är så otroligt glad för filmen, regissören Thomas och mitt danska moderskepp Zentropa. Jag tycker att Thomas höll ett fantastisk tal om att filmen är en hyllning till livet och till hans dotter Ida som avled (i en trafikolycka i Belgien bara några dagar in i inspelningarna). Jag är superglad, samtidigt är det väldigt känslosamt. Det är glädje, sorg och lycka samtidigt, säger Lizette Jonjic.

     Jonjic tror att priset kommer få betydelse för hennes fortsatta karriär. Läs mer om det här.