GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Offentlig kultur engagerar boråsarna

     Kaninskulpturen ”Mate hunting” i Stadsparken är folkkär och omtyckt. Den är ofta förekommande när Kulturförvaltningen får in synpunkter via sin hemsida. Det kan också komma rena förslag på konstinstallationer via hemsidan.
     Borås • Publicerad 26 oktober 2021
     Mate Hunting av Marianne Lindberg de Geer i Stadsparken är en folkkär skulptur.
     Mate Hunting av Marianne Lindberg de Geer i Stadsparken är en folkkär skulptur.
     Foto: Elin Thornberg

     Mellan januari till juni 2021 fick kulturförvaltningen in 14 synpunkter från boråsarna. Det handlar om allt från klagomål, idéer eller rapporter om skador på offentliga konstverk.

     Ett återkommande konstverk som genererar synpunkter är kaninskulpturen ”Mate hunting” i Stadsparken. Enligt konstmuseichefen Eva Eriksdotter beror det på att den är populär och folkkär.

     – Det är en väldigt uppskattad skulptur som alla tycker om. Är det något fel med ”Mate hunting” så hör man gärna av sig till oss direkt, säger hon till BT.

     Det kommer ibland också in tips på konstinstallationer. En person kom med förslaget om en paraplyinstallation. Dels för att fira Borås 400-årsdag och dels för att Borås är känt för att det regnar mycket. Då och då leder tipsen och idéerna till att det faktiskt blir konst utav det.

     Om paraplyinstallationen blir av, det återstår att se.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.