GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya förbudet: Ungdomar får inte gå i kostym på ”Minions”-filmen

Nu förbjuder flera biografer ungdomar att gå kostymklädda till nya ”Minions: The Rise of Gru”-filmen. Anledningen? På grund av en Tiktok-trend.
Borås • Publicerad 8 juli 2022
”Minions: The Rise of Gru” är uppföljaren till ”Minions”-filmen från 2015.
”Minions: The Rise of Gru” är uppföljaren till ”Minions”-filmen från 2015.Foto: Belmin Nuhic

Under hashtaggen #gentleminions-videor på Tiktok syns ungdomar gå i stora grupper iklädda kostym, applådera högljutt och imitera filmens skurk Felonius Gru med bland annat hans handgester.

Flera av klippen har blivit virala på appen med miljontals visningar.

Men biobesökare har klagat och flera biografer har fått ställa in visningar på grund av vandalism och saker som slängts runt i salongen.

Biografkedjan The Regal i Storbritannien är en av dem som förbjuder Tiktok-trenden i följande Twitter-inlägg:

”Barn i kostym släpps i nuläget inte in utan vuxet sällskap till 'Minioner: Berättelsen om Gru'”.

Universal Pictures, producenterna bakom filmen, försvarar dock trenden och twittrar följande: ”Till alla som dyker upp till Minions i kostym: vi ser dig och vi älskar dig”.

Även till Sverige har trenden spridit sig menar en videorecensent på filmsidan Moviezine, som såg en uppklädd publik i en fullsatt salong i Stockholm.

Hittills har inget förbud mot kostymklädda unga som vill se ”Minions”-filmen införts bland biograferna i Sverige.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.