GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya filmer på Röda Kvarn i vår

Röda Kvarn i Borås har släppt ett nytt program med filmer för våren.
Belfast, som nominerats till sju Oscars, blir den som visas först på bioduken.
Borås • Publicerad 27 mars 2022
Arkivbild på Röda Kvarn.
Arkivbild på Röda Kvarn.Foto: Anders Robertsson

I april och maj kommer det finnas ett nytt utbud av filmer att se på Röda Kvarn.

I ett pressmeddelande skriver man att man börjar med en sjufaldig Oscarsfavorit och sen fortsätter med bland annat drabbande kammarspel, en provokativ festivalsensation och en Bill Murray–show från Aten.

– Det är alltid väldigt roligt att lansera ett nytt Röda Kvarn-program säger Mats T Olsson, enhetschef på Röda Kvarn, i pressmeddelandet.

Och fortsätter:

– Samtidigt dämpas naturligtvis känslorna av det fruktansvärda som pågår i Ukraina just nu. Men jag är övertygad om att kulturen då har en ännu viktigare roll med att berika publiken genom värdefulla upplevelser och filmens svåröverträffade förmåga att skapa identifikation med olika människoöden och levnadsförutsättningar.

Mellan 3 och 5 april kommer den första filmen att visas. Den heter Belfast och handlar om ett barn, vars trygga tillvaro slits itu av de våldsamma konflikter som bryter ut i 60-talets Irland.

Andra exempel på filmer är Mass, Bill Murray's New Worlds, Drive My Car och Den svavelgula himlen.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.