GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Ny utställning - en resa genom modehistorien

     Textilmuseets nya utställning ”Kläder & couture” har premiär den 11 december. Utställningen ska berätta om det svenska vardagsmodets historia med hjälp av det klassiska Boråsföretaget Bröderna Magnussons efterlämnade kreationer.
     Borås • Publicerad 2 november 2021
     Bea Szenfeld installerar sitt "moln" på Textilmuseet.
     Bea Szenfeld installerar sitt "moln" på Textilmuseet.
     Foto: Niclas Sennerteg

     Genom ”Kläder och couture” har Textilmuseet blickat lokalt. Utställningen kommer beröra den svenska modehistorien mellan 1930 till 1970-talet. Endast speglad av ett företag - Bröderna Magnusson i Borås.

     – Även om det bara handlar om ett enda företag kan vi härigenom berätta historien om hela den svenska konfektionsindustrin och hur det gick till när man klädde svenska folket, säger Eva Blomqvist, intendent på Textilmuseet, till BT.

     Utställningen kommer också präglas av Bea Szenfeld i form av tredimensionella tapeter och en molnliknande installation som kommer sväva över utställningen.

     Men större delen av utställningen baseras framför allt på den stora samling av plagg och dokument från Bröderna Magnusson som finns bevarad på Textilmuseet.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i 100 dagar för endast 100 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.