unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Ny thriller av Bron-författaren filmatiseras

     Hans Rosenfeldt. Pressbild.
     Hans Rosenfeldt. Pressbild.
     Foto: TV4/CMore

     I veckan avslöjade TV4 och C More att de köpt rättigheterna till Hans Rosenfeldts senaste succébok ”Vargasommar”.

     Hans Rosenfeldt, från Borås, har tidigare gjort internationell succé med bland annat ”Bron” och ”Marcella”.

     I ”Vargasommar” återvänder Rosenfeldt till Sverige och Haparanda, med polisen Hannah Wester i centrum.

     23 september släpptes ”Vargasommar” i bokhandlarna.
     23 september släpptes ”Vargasommar” i bokhandlarna.
     Foto: Isabelle Haag

     – Jag är så glad att TV4 och C More valt att satsa på att göra ”Vargasommar” till tv-serie. Berättelsen och boken betyder mycket för mig och jag ser verkligen fram emot att i ett spännande och kreativt samarbete få återvända till Haparanda, lyfta Hannah Wester, Katja och de andra karaktärerna från boksidorna över till ett annat medium och förhoppningsvis därmed, på sikt, nå en större, global publik, säger Hans Rosenfeldt.

     Polisen Hannah Wester utreder ett dödsfall som vid första anblick tycks hänga ihop med en blodig knarkuppgörelse i grannlandet Finland.

     – Hans Rosenfeldt har bred erfarenhet av att skapa fängslande berättelser för den internationella och svenska publiken. Han är en otrolig författare, en av de bästa i världen inom sitt gebit. Vi har haft glädjen att få jobba med Hans tidigare och det känns fantastiskt att få göra det igen med just detta spännande projekt, säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More.

     TV4 och C More har ambitionen att bli en ledande nordisk plattform för underhållning. Snarlika titlar som ”Vargasommar” som vi har sett där tidigare är bland annat ”Beck”-filmerna, ”Hamilton”, ”Jägarna”, ”Moern i Sandhamn” och nu senast briljanta ”Top dog”.

     – Det ska bli en ära att få jobba med Hans nya serie. Det känns fantastiskt att få ta hem hans nyaste produktion till Sverige och Norden efter hans internationella framgångar de senaste åren. Vi vill samarbeta med de främsta kreatörerna och genom att förvärva de bästa rättigheterna direkt till TV4 och C More kan vi snabba upp processen fram till färdiga serier, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör på TV4 och C More.

     Boken har redan sålts till 25 länder.
     Boken har redan sålts till 25 länder.
     Foto: Isabelle Haag

     ”Vargasommar” gavs ut 23 september i år och har redan blivit hyllad av kritiker. Utöver det har boken även blivit en försäljningssuccé i 25 länder likväl som fysisk bok som e-bok och ljudbok. Del 2 i serien planeras till hösten 2022.

     – Hans Rosenfeldt är en spinnmästare i ordets rätta bemärkelse. Han väver intriger på allra högsta internationella nivå. Många vet att Scandinavian Crime har blivit ett begrepp runt om i världen och få skulle bestrida att Hans Rosenfeldts böcker och tv-serier har haft en helt avgörande del i det, säger Håkan Bravinger, litterär chef på Norstedts.

     Fakta

     Hans Rosenfeldt

     Ålder: 56.
     Från: Borås
     Bor: Stockholm
     Familj: Hustrun Lotta
     Yrke: Författare. Tidigare bland annat nöjeschef på SVT.
     Tidigare: Har skrivit tv-serier som ”Bron” och brittiska ”Marcella”. Har även producerat sex böcker tillsammans med Michael Hjorth om Sebastian Bergman.
     Aktuell med: ”Vargasommar”, den första boken om polisen Hannah Wester.