unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mobilspel ska hjälpa boråsare att hemestra

.
.
Foto: su

I och med coronapandemin är det många familjer som håller sig på hemmaplan i sommar. Boråsregionen har nu tagit fram ett mobilspel ”Kodjakten”, som ska göra det roligare och lättare att hemestra.

”Kodjakten” fungerar som en skattjakt i Boråsregionen där man letar efter skyltar med koder. 
Till hjälp för att hitta koderna finns en app med karta, ledtrådar och gåtor som barnen ska lösa. Koderna är gömda på olika utflyktsmål och i appen ser man vid vilka besöksmål man kan leta efter de gömda koderna.

–Vi har valt ut några av de finaste utflyktsmålen som vi tycker att fler borde upptäcka, säger Helena Haglund, turistchef på Ulricehamns Kommun.

Kodjakten är finansierat av Boråsregionen i samverkan med Ulricehamns Kommun, Vårgårda Kommun, Marks Kommun, Svenljunga Kommun, Herrljunga Kommun, Bollebygds Kommun, Tranemo Kommun och Borås Stad