GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Magnus Carlsson ryter ifrån – mot falska påståendet: ”Var sak har sin tid”

I ett Facebook-inlägg ryter Boråsartisten Magnus Carlsson ifrån om rykten om att han ska ha lagt ner sin karriär, efter en nyhetsartikel.
Borås • Publicerad 10 september 2022
Magnus Carlsson.
Magnus Carlsson.Foto: Anna Nordström

Det handlar om en Hänt-artikel där rubriken lyder ”Magnus Carlsson lägger ner – beslutet för karriären: ”Inte att återvända”.

”Under mina runt 30 år i det offentliga har jag varit väldigt restriktiv med att kommentera artiklar som skrivs om mig även om många är rena hittepå-texter. Men efter det stora antal ledsna mejl och meddelanden som kommit in igår och idag så vill jag göra ett vänligt men bestämt förtydligande”, skriver Boråsartisten i ett Facebook-inlägg och fortsätter:

”2002 slutade jag att spela i dansband. 20 år senare skriver man alltså en artikel som syftar till att jag ”lägger ner karriären” när allt egentligen handlar om att skribenten läst en annan artikel (där jag till skillnad från här faktiskt pratat med en journalist) där jag säger att jag inte kommer att återvända till att sjunga i dansband. Ett beslut som togs och genomfördes för 20 år sen. Var sak har sin tid.”

Dansbandsartisten har även synpunkter på Hänt-artikeln som skriver att han gjorde sitt genombrott i tv-programmet Fame Factory.

”Fame Factory hade premiär 2002, samma år som jag gick vidare i karriären efter drygt tio mycket framgångsrika år som frontfigur i Barbados. Med det sagt citerar jag Mark Twains bevingade ord: ”Ryktet om min död är starkt överdrivet” - min kalender är fullbokad med spelningar mycket lång tid framöver.”

Den som tror att Magnus Carlsson lagt ner karriären behöver alltså inte oroa sig.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.