GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Lokal familj med i SVT-serie

     Västra Götaland • Publicerad 7 april 2021
     Barnen Alice och Simon tillsammans med mamma Anna och pappa David.
     Barnen Alice och Simon tillsammans med mamma Anna och pappa David.
     Foto: Lars-Åke Green

     SVT-serien ”Superföräldrar” har premiär 7 april. I serien finner vi sjuårige Simon, hans syster Alice och deras föräldrar Anna Nygren och David Kronberg.

     Simon har både autism och adhd.

     – Vi vill visa hur det är leva med ett barn som inte har samma förutsättningar som de flesta andra, säger Anna Nygren, Simons mamma, till BT.

     Simon diagnostiserades med autism när han var två år gammal. Fyra år senare konstaterades det att han även har adhd, i kombination med språkstörning.

     Familjen från Viskafors medverkar i två avsnitt av serien. Pappa David är med i avsnittet som har tema ”Konflikt”. Anna och Alice är med i avsnittet som handlar om ”Skuggsyskon”.

     ”Superföräldrar” har premiär 7 april på SVT och SVT Play och sänds i sju delar.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.