GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Konstmuseet köper in fyra konstverk från konstbiennalen

     Årets internationella konstbiennal avslutades i september. Ett par av konstverken blir dock kvar i Borås. Konstmuseet har nämligen köpt fyra verk.
     Borås • Publicerad 21 oktober 2021
     Jin Mustafas ”Untitled” är en ljudinstallation som beskrivits som ett soundtrack till Borås. Nu har Konstmuseet köpt in verket, tillsammans med tre andra verk.
     Jin Mustafas ”Untitled” är en ljudinstallation som beskrivits som ett soundtrack till Borås. Nu har Konstmuseet köpt in verket, tillsammans med tre andra verk.
     Foto: Elin Thornberg

     Totalt 29 konstverk visades upp i Borås under den internationella konstbiennalen. Många av dessa är redan bortplockade. Men några, fyra stycken, kommer stanna kvar i Borås efter att Konstmuseet köpt verken.

     Verken som köpts in är Jin Mustafas ljudkonstverk ”Untitled”. Verket består i en installation som ger ifrån sig ett elektroniskt ljud. Ljudet har konstnären spelat in under arbetet med Borås nya parkstråk, och sedan mixat om.

     – Det är som ett soundtrack till Borås. Konstnären har fått ett uppdrag att tänka ut något annat sätt att installera det på, säger Eva Eriksdotter, konstmuseichef.

     Ytterligare har man köpt in Anders Sunnas stora målning som sitter på Kulturhusets fasad och Shilpa Guptas skulptur av en man på en stol intill ett träd.

     Det fjärde verket är Salad Hilowles filmkonstverk ”Passion of remembrance” som visades inne på Konstmuseet under biennalen.

     Det sistnämnda kostade 150 000 kronor. De tre andra konstverken är ännu inte prissatta då konstnärerna har begärt betänketid.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.