GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åhaga utrymt – dags för The Ark att uppträda

The Ark kommer till Borås under fredagskvällen – men innan de ens hunnit uppträda gick ett automatlarm av vilket gjorde att alla i publiken fick gå ut.
Borås • Publicerad 26 augusti 2022
Alla personer fick gå ut ur Åhaga.
Alla personer fick gå ut ur Åhaga.Foto: Johan Valkonen

BT är på plats och var där när automatlarmet gick igång vid 20-tiden.

– När larmet gick tog alla det med ro. Det var ingen som stressade ut från lokalen, men när det kom tre brandbilar var det nog många som började tro att något allvarligt hänt, säger BT:s reporter Linus Dahlbäck.

Det är oklart vad som orsakade automatlarmet. Ingen brand ska ha skett och besökarna fick återvända in i lokalen. Vid 20-45-tiden var det dags för The Ark att uppträda – som sålt rekordantal i biljetter på Åhaga. Det rör sig om cirka 2 000 biljetter. Senaste personen att slå rekordet var Håkan Hellström som besökte konsert-och mässhallen i april 2011.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.