GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Johanna Nordström och Edvin Törnblom backar efter Boråssalongens polisanmälan: ”En fantastisk salong”

Komikerna Johanna Nordström och Edvin Törnblom skämtade om att skönhetssalongen Chic Lady i Borås skulle vara en bordell i podden ”Ursäkta”. Ägaren Foroogh Jobbin polisanmälde händelsen för förtal. Nu talar podduon ut om polisanmälan för första gången.
Borås • Publicerad 26 maj 2022 • Uppdaterad 29 maj 2022
Skönhetssalongen Chic Lady i Borås.
Skönhetssalongen Chic Lady i Borås.Foto: Matilda Spetz

Skämtet om att skönhetssalongen skulle vara en bordell grundar sig i att Johanna Nordström berättade i ett avsnitt om att hennes mamma köpt en baddräkt på nätet. Den hade inte anlänt, och när mamman skulle kontakta företaget hamnade hon istället hos salongen Chic Lady.

– Och Chic Lady är då en bordell i Borås, sade Johanna Nordström i avsnittet.

– Hur vet hon att det är en bordell? frågade kollegan Edvin Törnblom.

– Jag har faktiskt inte kollat, sade Nordström.

– Men hon påstår att det är en bordell? Vi säger att det är en bordell, fyllde Edvin i.

– En podd som är så stor borde tänka sig för. Det måste finnas en gräns, sade salongens ägare Foroogh Jobbin till BT.

”Sveriges egna Kris Jenner”

I torsdagens avsnitt av podden ”Ursäkta” under namnet ”Förlåt Borås & K****a med sitt kompisgäng” tar duon upp händelsen.

– Jag vill kommentera Sveriges egna Kris Jenner. Sveriges mest inflytelserika PR-stjärna, alltså ägaren av skönhetssalongen Chic Lady i Borås, säger Edvin Törnblom i avsnittet.

Han fortsätter:

– Sveriges egna Kris Jenner tar tillfället i akt och får publicitet över varenda stor plattform i hela Sverige.

Johanna Nordström tillägger och menar att efter salongens polisanmälan fått medial publicitet kommer de få en ström av nya kunder.

– Det kommer vallfärda personer till Chic Lady i Borås, säger Törnblom.

– Det står väl folk utanför där nu och tar bild, fyller Nordström i.

Podduon berättar i avsnittet att de egentligen inte bör prata om händelsen, och att de menar att händelsen blåsts upp till en större grej än vad det är.

– Vi googlade ju och kom fram till att det inte var en bordell, menar Nordström.

– Jag hyllar bara fantastiska ägaren. Chic Lady i Borås är ingen bordell, det är en fantastisk salong, säger Törnblom.

Duon avslutar snacket om händelsen genom att påpeka att de driver en satirisk podd och att det hela grundade sig i ett skämt.

BT har pratat med ägaren Foorogh Joobin efter omständigheterna:

– Jag kan inte acceptera att mitt företag smutskastas som en bordell, även om det var ett skämt. Det är oprofessionellt och osmakligt. Men det är ändå fint att de ber om ursäkt.

Läs mer här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.