GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jan Johansen spelar in jullåt med Sjuhäradsduo

Folkkära artisten Jan Johansen spelar in en kommande jullåt med Sjuhäradsduon The Flying Bumblebees.
Borås • Publicerad 9 september 2022
Petra Johnson och Sara Pettersson tillsammans med Jan Johansen.
Petra Johnson och Sara Pettersson tillsammans med Jan Johansen.Foto: Niclas Sennerteg

På onsdagskvällen träffade Jan Johansen Ulricehamn/Borås-duon The Flying Bumblebees i en inspelningsstudio på Getängsvägen i Borås för att spela in den nya jullåten Saknar dig till jul.

– Det är en jättefin låt med vacker, gnistrande musik, stjärnor och så en stor måne i mitten, säger Jan Johansen till BT.

Att Johansen skulle medverka på låten kom av en slump, efter att han hoppade in som musiklärare på en grundskola i Uppsala. Där fick han kontakt med Sjuhäradsduon som består av Petra Johnson och Sara Pettersson.

– På skolan jobbar en bestämd dam som är fritidspedagog. En dag sa hon att vi skulle sjunga ”Humlesången” med eleverna, men jag hade aldrig hört talas om den eller om The Flying Bumblebees. Då spelade hon upp den för mig, den var bra och sedan gjorde vi den med eleverna. Lite senare dök The Flying Bumblebees upp i mitt flöde i sociala medier och jag skrev ett inlägg på deras sida om att vi hade spelat deras låt i skolan.

Lite senare kom en förfrågan om Jan Johansen ville sjunga på deras kommande jullåt, vilket han ville.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.