GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Höstsalong på Wärenstams

     Årets Höstsalong öppnar lördagen den 16 oktober. Utställningen främjar och visar upp den lokala konsten och dess utövare.
     Borås • Publicerad 15 oktober 2021
     Två av de 99 konstverken på årets Höstsalong. Vi ser Krister Perssons två broderier, ”Ögat” och ”Vernissage”.
     Två av de 99 konstverken på årets Höstsalong. Vi ser Krister Perssons två broderier, ”Ögat” och ”Vernissage”.
     Foto: Håkan Persson

     Redan på mitten av 40-talet öppnade den första Höstsalongen i Borås. Sedan två år äger Höstsalongen rum på Wärenstams. Innan dess har salongen huserat på Konstmuseet. Då som nu är tanken att främja den lokala konsten och dess utövare.

     En jury, i år bestående av en person, väljer ut vilka konstverk som ska ingå i utställningen. Totalt 574 konstverk skickades in men bara 99 valdes ut från 37 konstnärer.

     Extra glädjande i år är närvaron av unga konstnärer. Höstsalongen anordnas av Borås och Sjuhäradsbygdens konstförening. Höstsalongen pågår mellan 16 oktober och 4 december.

     Läs mer om detta på bt.se.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.