GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Hösten på Klubb Undergrunden fullbokad utan restriktioner

     Ulf Andersson, grundare av Klubb Undergrunden i Borås, har under ett och ett halvt år flyttat fram bokade spelningar. När restriktionerna om publiktak tas bort helt är han redo för både folk och spelningar.
     – Hela hösten är full, varje helg fram till jul, säger Ulf Andersson.
     Borås • Publicerad 10 september 2021
     Ulf Andersson, Klubb Undergrunden, har en fullspäckad höst framför sig.
     Ulf Andersson, Klubb Undergrunden, har en fullspäckad höst framför sig.
     Foto: Anton Hedberg

     När pandemin slog till fick arrangörer runt om i Sverige antingen ställa in eller flytta fram redan bokade spelningar. Ulf Andersson, som driver Klubb Undergrunden i Borås, valde att flytta fram spelningarna.

     – Jag flyttade spelningar från hösten till våren, sen från våren till hösten. Känns som att jag knappt gjort annat än att flytta spelningar, säger han.

     När beskedet så kom, att restriktionerna om publikbegränsning tas bort helt från den 29 september, tog en lång väntan slut.

     – Man har ju väntat och väntat på det här. Det var nästan till och med oväntat att restriktionerna ska tas bort helt. Ingen, eller väldigt få i branschen, var beredda på det. Många var nog beredda på att flytta fram höstens arrangemang också. Men det är ju såklart jättebra, säger Ulf Andersson.

     I vanliga fall brukar han boka spelningar redan från augusti. Men när regeringen tidigare i år sa att fas fyra skulle kunna hända i september så tänkte han om.

     – Jag var lite smart där. Jag började boka spelningar från oktober och framåt istället. Så det är väldigt bra tajming på det här. Första spelningen på Undergrunden är den 9 oktober och efter det kör vi bara på, säger Ulf Andersson.

     ”Folk får ju komma och trängas igen, så det är bara att köra”
     Ulf Andersson

     Hela fem klubbkvällar kommer det bli i oktober. Utöver det blir det ytterligare ett par fram till jul. Ulf Andersson ser fram emot att dra igång igen.

     – Jag ser fram emot att trängas lite igen. Men å andra sidan är det fortfarande en pandemi, så det blir väl den svåra nöten att knäcka. Men många är ju vaccinerade och säger regeringen att det ska gå bra så är det väl så. Man kan ju dock fortfarande bli sjuk, så jag tycker alla ska vaccinera sig. Ibland måste man bara göra vissa saker, säger han.

     Under pandemin har Klubb Undergrunden legat nere. Man har under två tillfällen spelat in konserter som man sedan streamat för publik på nätet. Men nu får alltså publiken chansen att åter se konserterna på Undergrunden live.

     – Nu gäller det att folk kommer också. Det viktigaste är att köpa biljetter. Köper ingen biljetter så är det ingen idé att hålla på. Folk får ju komma och trängas igen, så det är bara att köra, säger Ulf Andersson.

     Spelningar under oktober på Klubb Undergrunden.

     9 oktober: Slowgold & Träden (Träd, Gräs & Stenar)

     15 oktober: The Haunted

     16 oktober: Bombus & Leach & Sarcator

     29 oktober: Svarta Sanningar & Avtonom & Dark

     30 oktober: Avantgardet & Jag & Ellen

     Biljetter köps på Tickster.com

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.