Han vill starta en VR-park i Borås

Vill ta den virtuella verkligheten till Borås.
Arkivbild.
Foto: Mattias Mattisson

Via Kickstarter går Boråsaren Kim Strandberg ut och söker pengar för att förverkliga sin dröm om att starta en VR-park i Borås med restaurang och alkoholservering under namnet NXTLVLVR.

Tanken är att kunna erbjuda Boråsarna en plats att komma till och spela VR-spel, alltså spel där man har på sig ett headset med glasögon som gör att man kommer in och blir en karaktär i spelet.

– I grunden är tanken att alla ska kunna uppleva VR i världsklass, en sån här rigg kostar upp mot 40 000 kronor och tar mycket plats. Alla har inte det, så vi vill samla ihop pengar för att starta detta, säger Kim i en intervju i Puls FM.

För att komma igång så har Kim startat en Kickstarter, där människor kan bidra med pengar för att projektet ska bli verklighet. Kim har satt ett mål på att samla in 150 000 kronor till den 25 oktober, övriga pengar som behövs går Kim in med själv.

– Tanken är att driva detta som ett företag, och vi ska ha de lägsta priserna på VR i norden. De jag pratat med i Borås verkar sugna på det här.

– Vår ambition är att öppna innan jul, säger Kim.

Hör mer av intervjun i Puls FM: