GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Han vann debutantpriset: ”Mycket tacksam”

Borås Tidnings debutantpris delades ut under torsdagskvällen.
Quynh Tran stod som vinnare med boken ”Skugga och svalka”.
Borås • Publicerad 11 mars 2022
Quynh Tran stod som vinnare av Borås Tidnings debutantpris när det delades ut under torsdagskvällen på Sagateatern.
Quynh Tran stod som vinnare av Borås Tidnings debutantpris när det delades ut under torsdagskvällen på Sagateatern.Foto: Ceasar Segergren

Pristagaren var mycket glad efter beskedet.

– Det är otroligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men jag är mycket tacksam, sade Quynh Tran till BT.

Han berättade vidare att boken är skriven ur barnets perspektiv – och att det är en utmaning att göra det på ett trovärdigt sätt. Tran fick ta emot en prissumma på 150 000 kronor.

Debutantprisgalan hölls på Sagateatern. Poeten Jila Mossaed, som är ledamot av Svenska Akademien och aktuell med diktsamlingen ”Orden är försenade”, var kvällens hedergäst och hade under kvällen ett samtal med Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund.

Läs mer i BT här.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.