GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Han får BT:s kulturstipendium

Borås Tidnings kulturstipendium på 25 000 kronor går i år till den 28-årige skådespelaren Simon Samuelsson.
Borås • Publicerad 3 januari 2022
BT:s kulturstipendium – Simon Samuelsson.
BT:s kulturstipendium – Simon Samuelsson.Foto: Matilda Spetz

Simon Samuelsson kommer från Målsryd. Han gick estetprogrammet på Bäckäng och studerade teater på Skara skolscen innan teatern tog honom till Berlin och numera Holstebro i Danmark.

Där ingår han i den fria teatergruppen Ikarus Stage Arts, en ensemble av flera under Nordisk Teaterlaboratorium, vilket i sin tur är en paraplyorganisation inom Odin Teatret.

Tidigare har han varit inblandad i kulturföreningen Tåget, nyårsrevyn på Stadsteatern och varit med i Torpa slottsteater.

Nu är han också den senaste att ta emot BT:s kulturstipendium. De 25 000 kronorna ska gå till fortbildning inom teateryrket.

– Jag ska spara pengarna till en utbildning i Feldenkrais-metoden. Det är en svindyr utbildning där man får lära sig olika rörelsemönster. Sedan skulle jag även vilja gå en clownkurs, säger stipendiaten Simon Samuelsson till BT.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.