GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Eurovisionvinnaren med Boråsrötter har exploderat - på väg in på Billboardlista

     Genrebild från ”Sångfågeln” som överlämnas i ”Melodifestivalen”.
     Genrebild från ”Sångfågeln” som överlämnas i ”Melodifestivalen”.
     Foto: Lars-Göran Rydqvist

     Joel Sjöö, från Borås, var låtskrivare till Duncan Laurence ”Arcade” som vann Eurovision Song Contest 2019. Nu har låten fullkomligt exploderat i popularitet.

     – Den går som ett tåg över hela världen just nu, och har gjort det sedan i höstas. Nu ligger den på topp 25 på Spotifys globala lista och streamas överallt kanske två miljoner gånger om dagen, berättar Joel Sjöö, för BT.

     I höstas blev låten viral på Tiktok, i ”Dracotok-memen”. I dessa klipp rullar låten i bakgrunden och så syns en bortklippt scen från en Harry Potter-film.

     – Därifrån har den gått vidare och blivit en riktig hit och Duncan är nu 250:e mest spelade artisten i världen, säger Joel Sjöö, till BT.

     Läs mer på BT.