GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter Mello – här är Björkmans jätteprojekt

Förra året lämnade Christer Björkman Melodifestivalen efter två decennier vid rodret.
Nu ska han ta över USA – med American Song Contest.
Borås • Publicerad 18 mars 2022
Arkivbild på Christer Björkman från Melodifestivalen 2021.
Arkivbild på Christer Björkman från Melodifestivalen 2021.Foto: Johan Valkonen

64–åringen är ursprungligen från Borås och vann Melodifestivalen år 1992 med låten ”I morgon är en annan dag”. Sedan deltog han två gånger till.

År 2002 började han arbeta som artistansvarig för Melodifestivalen. Efter det växte tävlingen till Sveriges största och mest populära underhållningsprogram.

Men i fjol gick han vidare och flyttade till USA. Nu bor Björkman i Santa Monica och jobbar i Hollywood.

Anledningen är att han nu – tillsammans med mediajätten NBC och flera svenskar – ska skapa Mellofeber på amerikansk mark.

– Det är trångt om utrymmet, så givetvis blir första året lite av en testballong. Å andra sidan har NBC gjort klart att American Song Contest är en långsiktig satsning. Det handlar om att ha tålamod och vänja tv-publiken. Här finns så mycket talang som bara väntar på att få chansen att visa upp sig, säger Christer Björkman till BT.

American Song Contest kommer att sändas från Universal Studios i Los Angeles och visas i bland annat Sveriges Television.

Tävlingen kommer att bestå av fem deltävlingar, semifinaler och en final. Den första deltävlingen startar 21 mars.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.