GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Denim-konst i Borås under hösten

     Ian Berry är en brittisk konstnär som gör konst enbart av jeanstyget denim. I höst ställer han ut på Textilmuseet.
     Borås • Publicerad 1 september 2021
     Ian Berry ställer ut ”Material Worlds” på textilmuseet i oktober.
     Ian Berry ställer ut ”Material Worlds” på textilmuseet i oktober.
     Foto: Julia Karlsson

     Ian Berry återanvänder jeans, jackor och andra klädesplagg för att skapa sin konst. Vad som ser ut som fotorealistiska konstverk är i själva verket lager efter lager av denim-tyg. På detta sätt skapar Berry porträtt och landskapsbilder, enbart med hjälp av sax och lim.

     Tidigare har Ian Berry gjort mindre utställningar i Motala och Skåne, men i höst ställer han ut sin konst på Textilmuseet.

     ”Ian Berrys verk är intressanta och angelägna på så många plan”, säger Malena Karlsson, intendent på Textilmuseet i ett pressmeddelande.

     Utställningen ”Material World” visas med start från den 23 oktober.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.