GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Debutantprisgala ikväll

Ikväll kommer årets vinnare av Borås Tidnings Debutantpris koras. Skådeplatsen är Sagateatern, men man kan också se galan live på bt.se.
Borås • Publicerad 10 mars 2022
Vinnaren av BT:s debutantpris koras ikväll på Sagateatern. Galan livestreamas och går att se på bt.se.
Vinnaren av BT:s debutantpris koras ikväll på Sagateatern. Galan livestreamas och går att se på bt.se.Foto: Johan Valkonen

Sofia Dahlén, Ali Derwish, Aya Kanbar, Quynh Tran och Lisa Zetterdahl är de fem nominerade till Borås Tidnings Debutantpris 2022.

Konferencier för kvällen är BT:s tf kulturchef, Elin Thornberg.

– Förra året var galan helt digital, inte ens förläggarna fick komma. Vi var oroliga för att vara tvungna att ha det så i år igen. I och med att restriktionerna är borta och inte verkar komma tillbaka vågar vi nu satsa på att genomföra galan som vanligt och utan vaccinpass, säger hon till tidningen.

Prissumman är på hela 150 000 kronor. Under kvällen kommer även Lilla Debutantpriset delas ut och det kommer också vara panelsamtal.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.