GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Därför förbjuds nya Disney-filmen i flera länder

I veckan meddelade tillsynsmyndigheten i Förenade Arabemiraten att Disneys animerade familjefilm Lightyear, inte får visas i landet. Detta på grund av en scen där två animerade kvinnliga karaktärer kysser varandra.
Borås • Publicerad 16 juni 2022
En kyss-scen i filmen Lightyear upprör.
En kyss-scen i filmen Lightyear upprör.Foto: Pixar

Det är flera länder utöver Förenade Arabemiraten som valt att gå samma väg och stoppa filmen. TT rapporterar att det rör sig om 14 stycken länder, med majoriteten i Mellanöstern.

Pixar-filmen Lightyear fokus är främst på populära rollfiguren Buzz Lightyear från Toy story-filmerna. Den hade filmpremiär i Sverige i går, under onsdagen.

Läs mer här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.