GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dags för Lilla Debutantpriset

Lilla Debutantpriset är en skrivartävling som vänder sig till gymnasieelever i Sjuhärad. Vinnaren koras den 10 mars.
Borås • Publicerad 9 januari 2022
Arkivbild. Annika Wall är en av jurymedlemmarna.
Arkivbild. Annika Wall är en av jurymedlemmarna.Foto: Lars-Åke Green

Lilla Debutantpriset är en novelltävling i Borås Tidnings regi. Är man född mellan 2002–2005 så får man vara med och delta.

Den som vill vara med ska skriva en novell på maximalt 9000 tecken om valfritt ämne. Tävlingsbidragen ska vara inskickade senast den 31 januari. Vinnaren koras sedan på Debutantprisgalan den 10 mars på Sagateatern.

Juryn för Lilla Debutantpriset består av författaren Annika Wall och gymnasieläraren/författaren Hanna Nordlander.

– Vi tittar inte på om exempelvis meningsbyggnaden eller stavningen är korrekt, utan vi ser på texterna med andra ögon. Det kan vara en bra berättelse, ett bra perspektiv eller ett bra språk som fångar oss, säger Annika Wall till BT.

Vinnaren får 5 000 kronor i förstapris. Andra- och tredjepristagarna får 2 500 kronor vardera.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.