GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Christer Björkmans nya plan – ta Eurovision till Latinamerika

Det blev aldrig någon publiksuccé för Christer Björkmans satsning American song contest. Nu satsar han på att utöka Eurovisionsschlagern till Latinamerika, där länder visat upp stort engagemang i tävlingen.
Borås • Publicerad 13 juli 2022
bild 1/2
Latinamerikanska logotypen för nya satsningen.
Christer Björkman med en reklamskylt för amerikanska Eurovision-upplagan bakom sig.
Latinamerikanska logotypen för nya satsningen.
Christer Björkman med en reklamskylt för amerikanska Eurovision-upplagan bakom sig.

I ett pressmeddelande av EBU, producenterna bakom Eurovision song contest, meddelar man nya satsningen:

”Eurovision song contest 2022 genererade mer än 75 unika miljoner visningar på Youtube över allt ESC-material i 232 territorium världen över, med Latinamerikanska länder som var uppe i topp för de icke-tävlande nationerna. Bland de icke-tävlande länderna i Latinamerika har Argentina, Brasilien, Chile och Mexiko visat högst siffror.”

Nu kommer producenter börja söka efter en värdstad för att leda den Latinamerikanska versionen de kommande månaderna.

”Det unika Eurovision-formatet hittar nya fans runtom jorden varje år och vi kan inte vänta tills vi expanderar varumärket i den här mångfaldsrika delen av världen”, säger Martin Österdahl på EBU pressmeddelandet.

Christer Björkman har tidigare meddelat att han har planer på att ta Eurovision-konceptet vidare till Kanada.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.