GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Bröderna från Borås ger ut spökjägarhandbok för barn

     Tony Martinsson och Niclas Laaksonen är bröderna bakom spökjägarduon Laxton. Nu ger de ut sin andra bok, ”Handbok för spökjägare”, som är riktad mot en yngre publik.
     Borås • Publicerad 19 oktober 2021
     Tony Martinsson och Niclas Laaksonen är spökjägarduon Laxton som är aktuella med sin andra bok.
     Tony Martinsson och Niclas Laaksonen är spökjägarduon Laxton som är aktuella med sin andra bok.
     Foto: Lars-Åke Green

     Duon Laxton har över 100 000 prenumeranter på sin Youtubekanal, driver ett hemsökt museum i Borås och släppte för två år sedan sin första bok, ”Laxton Ghost: Professionella spökjägare – Rapporter från hemsökta hus och platser”. Nu är de aktuella med en ny bok.

     ”Handbok för spökjägare” är riktad till barn och ungdomar och är en som en manual om man upplever något övernaturligt.

     – Den första boken var ganska tung och med ett mer avancerat språk. Men vi märkte rätt snabbt att det fanns en efterfrågan från den yngre publiken, och då skrev vi en lite lättare bok, säger Tony Martinsson till BT.

     Boken har tagit omkring ett år att skriva och ett syfte är att avdramatisera döden. Ett ämne som kan vara jobbigt att beröra som förälder.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.