GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Broderisuccé på Textilmuseet

På Textilmuseet kan man nu se utställningen ”Djur & odjur”. Den består av broderier som skapats av över 600 personer under pandemivåren 2020.
Borås • Publicerad 16 februari 2022
Kristina Brandt, hemslöjdskonsulent, visar utställningen "Djur & odjur" på Textilmuseet.
Kristina Brandt, hemslöjdskonsulent, visar utställningen "Djur & odjur" på Textilmuseet.Foto: Niclas Sennerteg

Idén till utställningen föddes i mars 2020 när covid-pandemin drabbade Sverige och alla kurser och träffpunkter för hemslöjdare försvann.

Det kollektiva broderiprojektet ”Djur & odjur” föddes således. Gensvaret från allmänheten blev långt över förväntan. Drygt 800 intresserade anmälde sig och i slutänden kom det in över 600 bidrag – och de kom från hela Sverige. Yngsta deltagaren var i sexårsåldern och den äldsta över 90.

Broderierna sammanställdes av textilkonstnären Erik Torstensson till en utställning som hittills har visats från Luleå i norr till Kristianstad i söder. Textilmuseet är den trettonde platsen som ”Djur & odjur” visas på, och den ska sedan vidare till ännu fler orter.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.