unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Boråsprofilerna ska leda Melodifestivalen

     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Lars Thulin

     Det blir nio olika programledare som ska leda Melodifestivalen 2021. Christer Björkman från Borås, som stått vid tävlingens roder under 20 år, kommer att vara den röda tråden i de sex programmen.

     – Det är så oerhört hedrande att få frågan så jag kände att jag bara måste tacka ja. Men efter 20 år med projektet vet jag också vad det är jag har tackat ja till, så det är med skräckblandad förtjusning och stor respekt som jag kliver in i programmet, säger Christer Björkman.

     I den första deltävlingen kommer han att dela programledaransvaret med Lena Philipsson. I deltävling två leder han programmet tillsammans med Anis Don Demina och Oscar Zia.

     Jason ”Timbuktu” Diakité och Björkman leder deltävling tre och i deltävling fyra byts Timbuktu ut mot Per Andersson.

     I Andra Chansen får Christer Björkman sällskap av en annan profil från Borås. Shirley Clamp från Viskafors blir programledare i ett av Sveriges största program. Finalen leds av Björkman, Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani.