GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boråspianisten spelar Chopin

Johan Möller Lekemo älskar Frédéric Chopin. Nu släpper han ett helt album med den berömde tonsättarens mest kända pianostycken.
Borås • Publicerad 17 februari 2022
Johan Möller Lekemo släpper album med Chopins musik.
Johan Möller Lekemo släpper album med Chopins musik.Foto: Lars-Åke Green

Den 35-årige Boråspianisten blev redan i tidig ålder fascinerad av Frédéric Chopin. Därefter har kärleken till tonsättaren och dennes musik bara blivit starkare med åren.

– Det är hans sätt att skriva musik. De vackra melodierna. Allt är så varierat. Stark och svagt. Dramatiskt och romantisk poesi, säger Johan Möller Lekemo till BT.

Albumet, ”Memories from Paris”, spelades in i februari och juni förra året och innehåller 75 minuter av Chopins pianomusik.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.