GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boråsaren Isabelle, 19, gästade Håkan Hellström på scen: ”Behövde andas lugnt”

När Håkan Hellström höll sin fredagskonsert på Ullevi fick han gästbesök på scen av boråsaren Isabelle Åkerlind Hognert.
Borås • Publicerad 28 augusti 2022
Håkan Hellström fick sällskap av fem klimataktivister på scen. Boråsaren Isabelle står i mitten på bilden.
Håkan Hellström fick sällskap av fem klimataktivister på scen. Boråsaren Isabelle står i mitten på bilden.Foto: Will Rose/Greenpeace

Under fredagskonserten på Ullevi fick Håkan Hellström besök av fem klimataktivister. Förutom Greta Thunberg, grundaren av Fridays for future, så kom även boråsaren Isabelle Åkerlind Hognert in på scen, iklädd i en Bäckäng-tröja, tillsammans med sina andra vänner.

Isabelle säger till BT att de var där för att representera Climate live, en internationell organisation med syftet i att använda musik för att ge uppmärksamhet åt klimatkrisen.

– Jag är inte helt säker på hur det hela gick till, men det etablerades en kontakt mellan Håkan, Greta och Climate live. Vi var där för att det snart är val och för att det inte hänt så mycket i miljöfrågan sedan det förra valet, säger hon till tidningen.

Framför drygt 70 000 åskådare sade Isabelle bland annat:

”Vi kan fortfarande undvika en klimatkatastrof. Vi kan fortfarande uppnå en rättvis värld, där vi prioriterar människor före kortsiktig vinst”.

Sedan sjöng de fem klimataktivisterna Hellströms ”Tillsammans i mörker”.

Men var den 19-åriga boråsaren nervös då?

– Precis innan behövde jag andas lugnt och ta mig samman. Men vi hade en teleprompter som vi kunde kika ner på och jag har hållit tal förut i Borås. Jag brukar komma in i det, och efter ett tag var det bara kul, speciellt när vi sjöng ihop, förklarar hon för tidningen.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.