GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boråsare porträtteras i ny Netflix-serie

I dag har de flesta människor koll på musiktjänsten Spotify. Snart släpps en Netflix-serie om musikjätten där bland annat medgrundaren och boråsaren Martin Lorentzon porträtteras.
Borås • Publicerad onsdag 15:00 • Uppdaterad onsdag 15:14
Christian Hillerborg spelar Martin Lorentzon i nya Netflix-filmen om Spotify.
Christian Hillerborg spelar Martin Lorentzon i nya Netflix-filmen om Spotify.Foto: Jonas Alarik

Efter att Spotify blev börsnoterat i New York för fyra år sedan tog det inte lång tid innan Netflix köpte rättigheterna till att göra en serie kring succén. Året efter köpte de rättigheterna och i höstas kom bilder från inspelningarna av serien, rapporterar Breakit.

Netflix-serien som baseras på boken ”Spotify inifrån”, skriven av journalisterna Jonas Leijonhufvud och Sven Carlsson, har premiär den 13 oktober.

Boråsaren Martin Loretnzon är medgrundaren till musikjätten och han spelas av Christian Hillerborg. I andra roller finns Gizem Erdogan från ”Tunna blå linjen” som spelar Spotifys tidigare chefsjurist Petra Hansson. Erik Endre, son till skådespelarna Lena Endre och Tomas Hanzon agerar som grundaren Daniel Ek.

"Det är otroligt spännande att få spela i vår fiktiva tolkning av Spotifys otroliga resa från att vara en liten startup till att revolutionera en hel värld”, skrev Edvin Endre på sin egen Instagram förra året.

Se trailern för den nya Netflix-serien The Playlist här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.