GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Borås-dj:n satsar på NFT

     Boråsbördiga artisten och dj:n Robbin ”Raaban” Söderlund, är den senaste i artistskaran att satsa på NFT-verk. En typ av kryptoteknik som bland annat används vid försäljning och ägande av digital konst.
     Borås • Publicerad 14 oktober 2021
     Arkivbild. Robbin "Raaban" Söderlund, artist och dj från Borås.
     Arkivbild. Robbin "Raaban" Söderlund, artist och dj från Borås.
     Foto: Sofia Axelsson

     Robbin ”Raaban” Söderlund är kanske mest känd för sina samarbeten med dj:n Tungevaag. Tillsammans står de bakom låten ”Samsara” som strömmats flera miljoner gånger.

     Nu är han aktuell inom NFT-trenden. NFT står för Non-fungible token och syftar på icke utbytbara enheter. Deras äkthet kan lätt verifieras genom ett blockkedjesystem. NFT gör det alltså möjligt att köpa och sälja digitala unika verk vars äkthet kan verifieras, något som tidigare varit omöjligt eftersom de så lätt har kunnat kopieras.

     Raaban släpper nu tio stycken GIF:ar, rörliga och loopande bilder på sig själv, som NFT.

     – Det är ett experiment, det är en kul grej att testa, säger Raaban till BT.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.