GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Beyoncé anklagas för låtstöld efter albumsläppet

Först läckte albumet och nu anklagas världsartisten för låtstöld.
Borås • Publicerad 29 juli 2022
Beyoncé.
Beyoncé.

Beyoncés efterlängtade album ”Renaissance” släpptes officiellt i natt. Men redan i onsdags rapporterade flera medier att albumet redan fanns ute på olika plattformar.

Nu anklagas hon för låtstöld av ”milkshake”-stjärnan Kelis. I låten ”ENERGY” på albumet finns Kelis låt ”Get along with you” samplad. På instagram hyllar ett fan samarbetet mellan de två artisterna men Kelis menar att det hela skett utan hennes vetskap. ”Det är inte ett samarbete, det är stöld” svarar Kelis på kommentaren.

I en video på instagram förklarar Kelis att det som gör henne arg inte är att Beyoncé samplat hennes låt, utan att hon inte har hört av sig till Kelis om det.

– Vi är svarta, kvinnliga artister i en bransch där vi inte är så många. Vi har träffats och vi känner varandra. Vi har gemensamma vänner. Det är inte svårt, säger hon. Hon menar att det handlar om respekt och anständighet.

– Det handlar inte om Beyoncé, det handlar om hyckleri, säger hon i videon. Kelis fortsätter förklara att det faktum att Beyoncé sjunger om kvinnlig egenmakt och starka kvinnor inte spelar någon roll om hon inte själv gör något för det.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.