GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BESKEDET: Inget Eurovision song contest i Ukraina 2023 – här kan det bli istället

Ukraina vann årets Eurovision song contest. Men på grund av Rysslands invasion i landet förhindrar detta att tävlingen anordnas där nästa år.
Borås • Publicerad 17 juni 2022

Arrangören EBU uppger att det är för stora säkerhetsrisker, efter att ha gjort en analys med bland annat ukrainska tv-kanalen UA:PBC samt en tredjepartsspecialist.

”Vi beklagar att utifrån rådande omständigheter, kan UA-PBC inte upprätthålla de säkerhets-och dritftgarantier som krävs för att vara värd, organisera och producera Eurovision song contest enligt ESC:s regler, skriver EBU på sin hemsida.

Nu förs diskussioner kring att hålla tävlingen hos silvermedaljören Sam Ryders hemland, Storbritannien. Sverige har även gått ut med att tänka sig anordna tävlingen, då i Stockholm 2023.

”I enlighet med reglerna och för att säkerställa tävlingens fortvarande kommer EBU nu att inleda diskussioner med BBC, som årets andraplatstagare, för att stå som värd för 2023 års upplaga av Eurovision song contest i Storbritannien. Det är vår fulla avsikt att Ukrainas seger ska ge avtryck i nästa års show. Detta kommer vara vår prioritet i diskussionerna med en eventuell värd”, skriver EBU.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.