GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bengt Einar ”Sotarn” Johanssons sommarprat hyllas: ”Ingen har slängt tomater på huset än”

Berghemsbon Bengt-Einar ”Sotarn” Johanssons blev Lyssnarnas sommarvärd i P1. Igår, 13 juli, sändes hans sommarprat. Han själv har fått motta beröm, men är ödmjuk efter uppmärksamheten.
Mark • Publicerad 14 juli 2022
Sommar i P1, Bengt Einar "Sotarn" Johansson.
Sommar i P1, Bengt Einar "Sotarn" Johansson.Foto: Henrik Brunnsgård

Bengt Einar själv är glad att sommarpratet är avklarat, då han inte trodde det skulle ske.

– Det var väl roligt att det blev till slut. Det var inte något jag planerat, eller lust att göra, jag hade slutat prata officiellt överhuvudtaget. Jag har varit så sjuk så jag har tänkt att ge mig innan jag blir värdelös. Sen så var det en kompis som tjatade att jag borde lämna in detta, sen mer eller mindre bara råkade jag lämna in, säger han till P4 Sjuhärad.

I tidningar som Aftonbladet har Bengt Einar Johanssons sommarprat beskrivits som ”underhållande” och ”som en påse med gott och blandat”. Han själv har märkt att det varit mestadels positiva reaktioner.

– Det verkar så, det är väl ingen som slängt tomater och ägg på huset än. De tycker det är bra att jag kan prata västgötska, säger Johansson till P4 Sjuhärad.

Om Bengt Einar ”Sotarn” Johansson

Valdes av lyssnarna till Lyssnarnas Sommarvärd 2022. Som ung pojke var han med om en olycka. Senare blev han entreprenör i turistbranschen, idrottare och kommentator av bland annat traktorpulling, volleyboll och forspaddling.

Om sitt sommarprat:

– När jag var liten ansåg barnläkare att jag var dömd till evig vård. I dag är jag både framgångsrik entreprenör och sportkommentator. Mitt Sommar handlar om den resan.

Källa: Sveriges Radio.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.