GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barnpjäs skapas genom improvisation

Teater – byggd på improvisation, utan färdig text. Om en månad har pjäsen ”Reglerna” premiär.
Borås • Publicerad 23 februari 2022
Föreställningen ”Reglerna” har inget manus utan föreställningen tas fram via improvisation.
Föreställningen ”Reglerna” har inget manus utan föreställningen tas fram via improvisation.Foto: Jan Pettersson

”Reglerna” är ett samarbete mellan teatergruppen Abnorm Scenkonst i Göteborg och Borås stadsteater. Pjäsen är tänkt att i första hand vända sig till barn i åldrarna sex till åtta år.

Skådespelarna improviserar fram material som de sedan visar för regissören Tobias Sondén.

– Tanken är att spela upp scener som vi arbetat med under veckan. Men vi är fortfarande i en experimenterande fas. Det är först nästa vecka som vi ska börja lägga saker på plats, säger Tobias Sondén.

Den 25 mars är det dags för premiär. Därefter kommer pjäsen under hela april att turnera runt om i Västra Götaland, företrädesvis på skolor och bibliotek. I Borås kommer den att spelas på Stadsbiblioteket och Vävarsalen.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.