GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     400 minuter liveunderhållning på Stora torget

     På grund av pandemin ställdes Sommartorsdagarna in i år. Nu står det klart att evenemanget får en ersättare. 400 minuter liveunderhållning på Stora torget.
     Borås • Publicerad 16 september 2021
     Caroline Wallin, Borås City, ser fram emot att återigen kunna bjuda boråsarna på liveunderhållning på Stora torget.
     Caroline Wallin, Borås City, ser fram emot att återigen kunna bjuda boråsarna på liveunderhållning på Stora torget.
     Foto: Jan Pettersson

     I över 30 år har Sommartorsdagarna på Stora torget varit en tradition. De två senaste somrarna har evenemanget inte kunnat genomföras som vanligt, på grund av pandemin. Nu slopas restriktionerna i slutet på september och Borås TME och Borås City agerar direkt.

     Den 30 september, dagen efter att restriktionerna tas bort, anordnas det återigen musikunderhållning på Stora torget.

     – Vi vet att boråsarna har längtat efter att få fira ordentligt. Det kommer att bli en härlig kväll med mängder av spännande artister. Alla är välkomna, det kommer att finnas något för alla åldrar, säger Helena Alcenius, VD på Borås TME, i ett pressmeddelande.

     Kvällen kommer börja 16.21 och bestå av 400 minuter liveunderhållning. Klockslaget symboliserar året när Borås grundades och 400 minuter står för stadens 400-årsjubileum.

     Artisterna kommer släppas allt eftersom och det blir en blandning av väletablerade namn och lokala förmågor.

     – Vi har lovat att ställa till med ett firande på stan när restriktionerna släppt och nu kan vi äntligen göra det. Ett snabbt och viktigt beslut för att påvisa drivkraften och längtan i att få fira tillsammans. Även om restriktionerna har släppts har vi största respekt för att allt inte kan vara som vanligt redan nu. Men vi kommer att göra allt för att människor ska ha kul i 400min, säger Caroline Wallin, Cityledare på Borås City.

     Evenemanget kommer också att streamas live på bt.se för dem som inte har möjlighet att vara på torget.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.