GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLART: Sjuhäringen Bengt Einar får eget sommarprat

Nu står det klart: 67-årige Bengt Einar ”Sotarn” Johansson från Berghem är Lyssnarnas Sommarvärd i P1. Han kommer därmed få sända ut sitt eget sommarprat som handlar om berättelsen om när han kunde blivit lobotomerad.
Mark • Publicerad 2 juni 2022 • Uppdaterad 14 juli 2022
Markbon Bengt-Einar Johansson får sitt eget ”Sommar”-program.
Markbon Bengt-Einar Johansson får sitt eget ”Sommar”-program.Foto: Matilda Carlström

– Det känns hedrande, säger han till BT.

Sveriges Radio gjorde ett urval bland över 500 ansökningar och valde ut Bengt-Einar tillsammans med sju andra kandidater som de kvarvarande finalisterna.

Därefter har lyssnarna fått rösta på sin favoritkandidat.

Bengt-Einars program kommer fokusera på hur han som sexåring ramlade omkull med cykeln, slog huvudet i en sten och därefter hamnade på sjukhus,.

”På den tiden skulle ju en unge vara still även på ett sjukhus, och vi förde väl antagligen ett satans liv. Vi var ju barn och längtade väl hem. Så läkarna sa till mamma 'lämna ungen och åk hem, det blir aldrig ordning på honom”, har Bengt Einar Johansson tidigare berättat för BT.

Han menar att han hade tur genom att en läkare varit i USA och sett liknande fall. Det gjorde att Johansson räddades från att spärras in och möjligtvis lobotomeras.

Markbon Bengt Einar Johanssons program sänds den 13 juli klockan 13.00 i P1.

Läs mer på BT.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.