GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Boråsparet som överlevde dödslägren har släppt bok

     Kultur • Publicerad 11 oktober 2021
     Snezana Bozinovska har träffat Leon och Ester Rytz minst en gång i veckan sedan 2019.
     Snezana Bozinovska har träffat Leon och Ester Rytz minst en gång i veckan sedan 2019.
     Foto: Lars-Åke Green

     13 oktober släpps boken ”Vad dina ögon såg”, som handlar om Boråsparet Ester och Leon Rytz historia under förintelsen.

     – Vi kan aldrig tystna och aldrig glömma, säger Leon Rytz till BT.

     Boken upprinnelse tog form när Snezana Bozinovska tog tåget hem från jobbet i Göteborg. Bakom henne satte sig en man (Leon Rytz), som började prata med en annan passagerare.

     – Han säger att han överlevt Treblinka. Jag var trött efter jobbet, men jag blev så väldigt intresserad att jag började tjuvlyssna, berättar hon för BT.

     Sedan dess har Snezana träffat Leon och Ester Rytz minst en gång i veckan. De har berättat om sina upplevelser för Snezana, som har resulterat i boken ”Vad dina ögon såg”.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.