GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Yrket och sporten domineras av män

Carolina Udd arbetar som banchef på Ulricehamns Golfklubb. Hon är den enda kvinnliga banchefen i Sjuhärad.
Borås • Publicerad 2 augusti 2022 • Uppdaterad 2 augusti 2022
Carolina Udd är banchef i Ulricehamn.
Carolina Udd är banchef i Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall

Borås Tidning har tidigare rapporterat om männens makt över golfen i Sjuhärad. De kartlade maktstrukturen och visade att det inte finns någon kvinna på de 15 högsta posterna. Endast män.

Carolina Udd är en av de få kvinnor som har en ledande position. Hon är banchef på Ulricehamns golfklubb. En position som domineras av män. Hela 99 procent av bancheferna i Sverige är män. Udd berättar för BT att hon alltid är ensam kvinna när hon går på erfarenhetsträffar med andra banchefer. Ibland kan de vara upp mot 40 personer.

– Jag har inte ont av det alls. Jag tycker att jag blir behandlad som vem som helst. Och på träffarna är alla väldigt hjälpsamma, fortsätter hon.

Läs mer om Carolina Udd på bt.se.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.