GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vårdpersonal på SÄS slår larm om hur sommaren varit

BT har under sommaren varit i kontakt med flera medarbetare på Södra Älvsborgs sjukhus. De berättar om en sommar som går att likna med en krigszon.
Borås • Publicerad 3 augusti 2022
Södra älvsborgs sjukhus. SÄS
Södra älvsborgs sjukhus. SÄS

På grund av överbeläggning vårdas flera patienter på akutmottagningen på Säs i korridorerna och den stressade personalen har inte tid att hjälpa alla.

– Det är så det skulle se ut som i krig, säger en sjuksköterska på akutmottagningen till BT. Medarbetarna berättar att de som behöver assistans för att gå på toaletten får kissa på sig när personalen inte hinner. Även sjukdomsbesked får de i korridoren.

– Det har till och med hänt att patienter har avlidit i korridoren medan de väntar på en plats på en avdelning, säger en undersköterska till BT.

– Ja, och även om det kanske är en patient som hade avlidit ändå så är det så ovärdigt, fortsätter en kollega.

Att patienter ska ha vårdats i korridorerna är en bild som Sara Degerman Carlsson, chefläkare på Säs, inte håller med om.

– Det är inte det jag har hört, utan tvärtom. Jag har särskilt frågat om det. Det har varit enstaka patienter och då har det funnits en plan, säger hon till BT.

Läs mer här.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.